БСП обсъжда на пленум управлението и предстоящите избори

Появиха се слухове на заседанието, че за еврокомисар ще бъде изпратен Сергей Станишев

21.01.2017 | 13:52 Редактор: Жанета Нейкова
БСП обсъжда на пленум управлението и предстоящите избори

БСП провежда днес своя пленум. Преди дневния ред на заседанието се появиха и слухове, че за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева ще бъде изпратен Сергей Станишев.

От БСП категорично опровергаха информацията, че председателят на партията на европейските социалисти Сергей Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар. Българското място в Европейската комисия беше освободено, след като Кристалина Георгиева се отказа от председателството и отиде в Световната банка.

БСП се подготвят за тежък конгрес. Днес лидерът им Корнелия Нинова направи преглед на управлението на Бойко Борисов като определи за "най-голям гаф" смяната  на българската номинация за генерален секретар на ООН.

Първоначално номинирана беше Ирина Бокова, след това управляващите номинираха Кристалина Георгиева. 

Корнелия Нинова видя провал в почти всеки сектор в политиката на правителството. Като най-сериозни тя определи секторите на съдебната реформа и управлението на еврофондовете. 

Тежки разговори предстоят днес пред БСП. Те подготвят промяна в своя устав, която предвижда, че ако някой от техните членове е бил 12 години народен представител той няма да има право да бъде номиниран за повторен мандат в парламента.

Някои емблематични лица на червената партия може да се разминат с депутатското кресло в следващия парламент. 

Партията ще вземе окончателното си решение за тази поправка на предстоящия им конгрес в началото на февруари.