fallback

Шествие в подкрепа на директора на столичното 51-во училище

Ученици, родители и учители застанаха зад Асен Александров

13.01.2017 | 13:22 Автор: Тодор Петров

Ученици излязоха на шествие в подкрепа на директора на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна". Припомняме, че преди дни в интернет бяха разпространени голи снимки на директора на училището Асен Александров, което доведе до оставката му като съветник на образователния министър. 

Протестът продължава и към този час. Учениците се събраха в двора на училището и обясниха, че това е протест в подкрепа на директора. Те са категорични, че по този  начин искат да защиятт името му. По думите им хората, които разпространиха снимките, трябва да бъдат наказани.

Учениците обясниха още, че са се организирали във Facebook, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от училището.

Протестът е подкрепен и от родители, според които снимките са обработени и манипулирани. Към протеста се присъединиха и някои от колегите на директора.

"Подкрепям инициативата и сме тук да подкрепим г-н Александров. Той е достоен учител и още по-добър директор. Училището е доказало своето място като едно от най-добрите в София и България", коментира зам.-директорът Веселин Стефанов.

Директорът е в болничен, а от Инспектората са поискали обясненията му за случилото се. Междувременно в интернет тече петиция в негова подкрепа.

 

fallback
Още от България
fallback