Пътната обстановка в страната: Нормализира се, но остава усложнена

Най-тежко е положението в областите Добрич и Шумен

11.01.2017 | 13:10 Редактор: Тодор Петров
Пътната обстановка в страната: Нормализира се, но остава усложнена

Тежката пътна обстановка в страната постепенно се нормализира, макар и да остава усложнена. 

Отворени за движение са всички магистрали без отсечката Зимница-Бургас на магистрала Тракия, заради силния вятър и снегонавяванията там. 

Затворени за движение на всички превозни средства са проходите Върбишки , Златишки и Котленски. 117 населени места са без ток.

Най-тежка е обстановката в Област Добрич, която остава блокирана. Всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на областта са затворени. 

Изключително тежка остава обстановката в община Генерал Тошево, където снощи се наложи да бъдат спасявани хора от преспите, а 10 села са без ток. В град Добрич основните пътни артерии са почистени, почистват се и второстепенните улици. И днес денят е неучебен.

В Шуменска област бурният вятър и новият снеговалеж оставиха затворени за движение на всички автомобили пътищата за Русе, Силистра и Ришки проход. Затворени са и всички второкласни и третокласни пътища. 

Сутринта 6 населени места са били без ток, но авариите вече са отстранени. Най-тежко остава положението в общините Нови пазар, Хитрино и Венец, където селата са блокирани от нови преспи.