НДК-а с нова арт инсталация

Емблематичната сграда на София ще претърпи цялостен ремонт

10.01.2017 | 22:19 Редактор: Ирина Георгиева
НДК-а с нова арт инсталация

Нова арт инсталация в НДК. Експонатите онагледяват всички извършени ремонти и инвестираните за тях средства за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, чийто домакин ще бъде Дворецът. 

19 купчини от вече непотребни материали, но изпълнени с много мисъл и артистизъм. Това е миналото на НДК, което до есента ще бъде претворено в модерно бъдеще. 

Емблематичната сграда на София ще претърпи цялостен ремонт, за да може да посрещне над 20 000 делегати по време на срещите от българското председателство на Съвета на ЕС. 

Подреждането на инсталацията е отнело седмица. Загатната е трансформацията на Зала 2, кръстена на режисьора Крикор Азарян. Отбелязано е създаването на другите две нови арт пространства - ДНК и Перото, които ще бъдат основни културни средища. Част от артефактите са с подмененото осветление, дигитализацията и енергийното оптимизиране. 

Директорът на НДК обаче не скри и притеснението си от кратките срокове за подготовка на председателството ни. Целта е НДК да се превърне не само в най-модерния културен и конгресен център у нас, но и в съвременна визитка картичка.

Вижте още в репортажа на Кристина Михайлова и Павел Павлов.