Благотворителната инициатива "Подай ръка на различните деца" събира над 400 добротворци

Събитието ще се проведе под формата на коктейл с организирана забавна програма, търг и томбола

06.01.2017 | 13:18 Редактор: Луиза Божинова
Благотворителната инициатива

Това е мотото на благотворителната инициатива на сдружение "Асоциация Аутизъм", която на 19 януари 2017 г. в София от 19:30 ч. ще събере под един покрив над 400 добротворци в "Рейнбоу плаза" – общественици, политици, популярни личности, музикални изпълнители, кино звезди, хора от различни бизнес сектори, родители на деца с аутистични проблеми, за да ги направи съпричастни към едно велико дело – да дарят!

Благотворителната инициатива се провежда  под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, с партньорството на Община "Лозенец". Тя ще стане възможна благодарение на Нова Броудкастинг Груп - медиен партньор на инициативата, в качеството си на социално ангажирана компания, помагаща социално значимите кампании и проблеми да получат по-широк обществен отзвук, както и с помощта на медийното партньорство на Bulgaria ON AIR, телевизионното предаване "На кафе", както и сайтовете на Нова Броудкастинг Груп и други печатни и електронни издания. 

Събитието ще се проведе под формата на благотворителен коктейл с организирана забавна програма, търг и томбола отново с единствената цел – да се съберат и дарят средства! 

Наградите и предметите ще бъдат осигурени от спонсори на събитието.  

Целта е набиране на  средства в размер на 200 000 лв. за разширяване капацитета на вече действащия център "Дъга" http://www.autism-duga.info/ чрез закупуване на 140 кв.м. помещение в непосредствена близост до съществуващия център и осигуряване на пространство за ерго- и сензорна терапия за деца с проблеми в аудистичния спектър.

 За каузата вече са набрани 100 000 лв., дарени от Райфайзен Банк, частни дарители и благотворителни събития на Асоциацията. За каузата на благотворителния коктейл ще чуем лично от председателя на сдружение "Асоциация Аутизъм" - Мирена де Верт и директора на Центъра за деца с аутизъм "Дъга" - Ани Андонова.

Водещ на събитието ще бъде Иво Танев, а като негов асистент ще блесне изключителната Ахинора, ко-водещ в телевизионното предаване "Големите надежди". 

Програмата на вечерта ще открие 11-годишната Христина Йосифова, ученичка в Мастър клас на Искра Милкова от Х фактор, която ще изпълни песента "Over the rainbow" за децата от център "Дъга". 

Сред по-известните музикални изпълнители, които ще се включат благотворително в програмата, ще чуем изпълненията на Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дует Ритон, Красимира Иванова, изпълнения на деца от "Хайлайт Сингинг Студио", Арт Център Кърнолски, квартет от Националното музикално училище "Любомир Пипков", изявени изпълнители от музикални телевизионни формати и др. 

Заповядайте и станете част от създаването на едно по-добро бъдеще и интеграция на нашите деца в обществото, като си закупите куверт на стойност 50 лв. на посочената по-долу сметка, сайта за дарения www.usmivka.org или в брой от нашите разпространители. 

Моля, запазете Вашето място в събитието до 12.01.17 г.  на тел.: 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu.

Набирането на средства се извършва: 

• По дарителската сметка на: сдружение "Асоциация аутизъм", Банка ДСК, клон Батенберг, IBAN: BG59STSA93000004098345 BIC: STSABGSF, основание: дарение 

• През сайта за дарения www.usmivka.org  → активно лого на център "Дъга"

Подробна информация за събитието:

Сайт на Сдружение "Асоциация Аутизъм":

www.autism-bg.net

Сайта на Кампанията: 

https://www.autism-duga.info/fr2015x/bg/index.html

Във Facebook:

https://www.facebook.com/events/572112009644191/?active_tab=discussion