Студът дойде: Държавата с крути мерки за избягване на инциденти

Около 3000 снегорина са разположени в над 300 точки в цяла България

05.01.2017 | 13:47 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

В следващите часове в страната се очакват обилни снеговалежи и застудяване. Днес жълт код е обявен в 12 области в западната част на страната, а от утре - оранджев код за 16 области на Западна и Северна България

Около 3000 снегорина са разположени на над 300 точки в цяла България.

И днес от Агенция "Пътна инфраструктура" призоваха в следващите три дни да се избягват пътувания, освен ако не е наложително.

Основната причина за това е, че се очаква температурите да паднат 20 градуса под нулата, което означава, че солите и химикалите, които се използват за обработване на пътната настилка няма да действат.

От Министерството на здаревопазването вече са взели превантивни мерки и в населените места, където се очакват снегонавявания, са започнали да извозват хората на хемодиализа, както и бременни жени, чийто термин е през следващата седмица.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" са взели мерки против обледеняване на жиците при евентуално падане на дървета върху тях. Подготвени са и дизелови локомотиви, ако се наложи да бъдат издърпани заседнали композиции. 

Пристанищата в страната, както на река Дунав, така и на Черно море, са готови да затворят, ако обстановката се усложни. От електроразпределителните дружества има дежурни екипи, плановите ремонти обаче остават.

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Stefan_Kumanov
преди 7 години
Според вашата говорителка на новините в 18,30 е убявен уранжев код за убилен снегувалеж. Получава ли достатъчна заплата въпросната, за да си позволи посещението на уогопед? Сигнализирай за неуместен коментар