Утрешният ден ще бъде слънчев и сравнително топъл

От четвъртък предстои рязко застудяване

03.01.2017 | 17:12 Редактор: Ирина Георгиева
Утрешният ден ще бъде слънчев и сравнително топъл

Утрешният ден ще бъде слънчев и сравнително топъл за началото на януари. Това показва прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от Dnes.bg.

През нощта облачността ще е значителна и на места в планинските райони от Западна България ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0°C.

Утре облачността временно ще се разкъса и намалее, на много места до предимно слънчево време. Привечер от северозапад отново ще се появят облаци, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 3 и 8 °C, за София – 5°C.

По Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 4 -5 градуса.

В планините обаче ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен западен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна, но само на отделни места в сутрешните часове ще превалява слаб дъжд, над 1300 - 1400 метра, слаб сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°C, на 2000 метра - около минус 3°C.

От четвъртък предстои рязко застудяване. Тогава с умерен и силен вятър, отначало от северозапад, впоследствие и от север-североизток, ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, в Южна България през нощта срещу петък и в петък - значителни.

В петък и в източните райони ще има значителни валежи от сняг, в комбинация със силния вятър там, ще има виелици и навявания. Температурите ще се понижат значително.

През почивните дни ще бъде още по-студено, като на отделни места температурите ще паднат до минус 20°C.

/Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR/