Снежна виелица затвори част от АМ "Тракия" при Карнобат

Верижна катастрофа се образува на автомагистрала "Струма"

30.12.2016 | 19:17 Редактор: Жанета Нейкова
Снежна виелица затвори част от АМ

 

Снежни виецили, катастрофи и затворени пътища в последния работен ден. На АМ "Тракия" при Карнобат снежна виелица затрудни изключително движението и наложи затваряне на част от ма Верижна катастрофа между 3 автомобила на един от най-натоварените пътища в Българя - АМ "Струма", силно затрудни трафика към Югозападна България.

"Карайте внимателно. Не е нужно после да се занимавате със застрахователи, да се занимавате с пътната полиция - да ви пишем актове, да ви даваме наказателни постановления. Да се разправяте със сума ти неща, в следствие на едно небрежно каране от ваша страна", коментира Комисар Тенчо Тенев от "Пътна полиция".

За да си спестят нервите от шофирането и натоварения трафик много хора избраха автобусния транспорт.

"На коледните празници беше доста по-натоварено. Има извънредни автобуси от време на време, но като цяло е спокойно", коментира касиер на автобусна фирма. 

А за да са сигурни, че няма да попаднат в задръстване трети избраха железницата, от където пуснаха допълнително 12 500 места.

"Предпочитам влака, защото пътувам на далеч - до Враца", казва Любка Райкова.

Голямото прибиране ще е на 2 януари, като от Пътна полиция са в готовност за регулиране на трафика ръчно във всеки един момент.