Зимната обстановка в страната остава усложнена

Снежната покривка на места е достигнала около 35 см, а най-много е в Ловешка област - до 70 см

30.12.2016 | 11:08 Редактор: Ирина Георгиева
Зимната обстановка в страната остава усложнена

Зимната обстановка в страната остава усложнена. И днес има силни ветрове и снеговалежи в половината страна, места без ток и затворени пътища.

Електричеството е прекъснато в час от град Шипка и в сливенските села Нейково и Раково.

Пристанище Варна остава затворено вече втори ден. Силата на вятъра там достига до 10 метра в секунда. Има нанесени щети по автомобили, паднали дървета, счупени клони, опасно надвиснали ламарини и отлепена изолация. 

Засилен трафик се очаква днес в цялата страна заради предстоящите новогодишни празници. Ще има засилено полицейско присъствие по пътищата и проверки, предупредиха от КАТ.

Ограничено ще бъде движението на тежкотоварните автомобили от 16:00 до 20:00 часа по автомагистралите и основните пътища. 

Рано сутринта ТИР аварира в тунел "Витиня" на АМ "Хемус" в посока София и блокира за няколко часа движението.

Проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски" са затворени за всички превозни средства, , както и участъкът между Шипково и Рибарица. Проходите "Петрохан" и "Твърдишки" - са затворени само за тежкотоварните автомобили.

Жълт код за силен вятър е обявен за 15 области. Предупреждението е за цяла Източна България.

Продължаващите снеговалежи са предпоставка за образуването на навявания и поледици. Пътна полиция предупреждава шофьорите да карат внимателно и да се съобразяват със зимните условия.