Голямото пътуване започна: Хиляди на Централна гара от ранни зори

Близо 2 милиона автомобила излизат по пътищата днес, сочат прогнозите на КАТ

23.12.2016 | 07:42 Редактор: Тодор Петров
Голямото пътуване започна: Хиляди на Централна гара от ранни зори

Голямото празнично пътуване започна, а въпреки ранния час вече има много хора на Централната автогара в София, за да си закупят билети. Близо 2 милиона автомобила ще излязат по пътищата днес, сочат прогнозите на КАТ.

"Пуснахме допълнителни автобуси. Около 20% повече са пуснатите автобуси, за да се обезпечи клиентското търсене. Най-натоварено е към големите градове - Варна, Бургас, Силистра, Русе", разкри изпълнителният директор на голяма превозваческа фирма Георги Атанасов пред екип на Bulgaria ON AIR.

По думите му се наблюдава ръст на закупилите предварително билети, а това е от полза и за превозваческите фирми. 

"Има онлайн системи при по-голямата част от фирмите. Нашата цена е много по-атрактивна онлайн", посочи Георги Атанасов и добави, че водачите на автобуси се инструктират допълнително да съблюдават за забравени багажи и сигурността по време на път.

Движението ще бъде най-интензивно в края на днешния работен ден след 17:00 часа и утре до обяд. Възможно е забавяне в графика на автобусите заради излизането от големите градове. В пиковете часове излизането от София отнема между 40 мин и 1 час.

От думите на Георги Атанасов стана ясно още, че "сивата" икономика расте с всеки изминал ден, а от това губят всички. Според него около 30% от сектора е "сив".

Вижте повече по темата във видеото: