ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

Полицаи ще следят за нарушения на пътя.

22.12.2016 | 18:04 Редактор: Кристина Михайлова
ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

Традиционно преди празниците полицията засилва мерките за сигурност по пътищата. Тази зима допълнително почти 1900 служители на териториална полиция ще помагат на колегите си от пътна полиция, поради липса на достатъчно хора. В навечерието на Коледа и Нова година полицаите ще извършват проверки на водачите.

Последният за годината празничен период води и до поредното мобилизиране на властите. На 23 и 30 декември усилията ще са основно насочени към регулиране на трафика на изходите на големите градове.

"През останалите дни ще има засилени проверки на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици, както и контрол на скоростта", заяви Бойко Рановски - началник на Пътна полиция.

Традиционно най-товарен ще е участъкът София - Калотина, магистралите Люлин и Струма посока Кулата, както и по автомагистрала Хемус, където ремонтите дейности по два от тунелите продължава. Заради това са подготвени обходни маршрути, уточни Георги Златев от АПИ.

За коледните празници миналата година са регистрирани общо 201 тежки транспорните произшестия, при които има 16 загинали и 272 ранени. Противно на очакванията катастрофите се случват през деня, при ясно време.

От полицията призовават шофьорите да бъдат добре подготвени за зимни условия преди да тръгнат на път, както и да проявят търпение.

Вижте още в репортажа на Кристина Михайлова.