Георги Костов от Хитрино: Няма опасност от терористичен акт за страната ни

Изтеглят най-опасната цистерна от селото

20.12.2016 | 08:38 Редактор: Луиза Божинова
Георги Костов от Хитрино: Няма опасност от терористичен акт за страната ни

В Хитрино продължава преместването на две от цистерните с газ, една от които най-опасната до момента. МВР пък са взели всички необходими мерки за сигурността на българските граждани след вчерашния атентат в Берлин.

По време на брифинг в Хитрино, главният секретар на МВР Георги Костов каза, че като част от Европейския съюз няма как да не вземем мерки в контекста на изостряне потенциален терористичен риск, но към момента няма конкретна заплаха за територията на нашата страна.

Днес се очаква заседание на консултативната група по плана за действие при терористични атаки.

Костов съобщи, че експерти от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" ще влизат в къщите в Хитрино, които са в отцепения регион и ще замерват концентрация за опасни вещества. 

"Имаме готовност и специализирана техника, която да осигури при необходимост вентилиране на тези къщи, така че да няма никаква опасност за живота и здравето на хората", посочи той пред журналисти.

Костов заяви, че всички къщи ще бъдат проверени от съображение за сигурност.

Днес ще се проведе заседание в кризисния център, на който ще бъде направена оценка какви рискове носят пускането на захранването и водоснабдяването.

"Предварителните данни, които имат експертите са, че няма да има големи затруднения", обясни Костов.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Desi_Twins
преди 7 години
O на нас в България терористи не ни трябват. Ние си имаме достатъчно некадърни хора, които намират винаги начин да взривят или склад за оръжие, или някоя цистерна с газ, или просто газовата бутилка в кухнята на Софийски ресторант. Сигнализирай за неуместен коментар