fallback

Петър Москов е аут от ДСБ

По всяка вероятност реформаторите няма да върнат утре мандата, както беше предвидено

19.12.2016 | 13:19 Автор: Мария Аладжова

Здравният министър в оставка Петър Москов официално е безпартиен, след като от ДСБ взеха решение да прекратят членството му в партията, стана ясно в последните минути.

Иначе днес Реформаторският блок и ГЕРБ провеждат поредни разговори за съставяне на кабинет в рамките на този парламент. Тъй като реформаторите нямат конституционен срок, в който да вънат мандата, все по-усилено се заговори, че от Блока няма да спазят определения от самия тях срок и няма да върнат мандата на президента Плевнелиев утре.

През последните дни РБ и ГЕРБ проведоха няколко неформални срещи, като днес решиха да се съберат официално. На разговора обаче не присъства премиерът в оставка Бойко Борисов. Очаква се и днес да бъде обсъдена само програмата и дали има мнозинство зад нея. 

От Реформаторския блок присъстват всички представители, съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов също са там. 

Всяка една от формациите обаче не отстъпва от приоритетите си - РБ настоява антикорупционният закон да бъде внесен за обсъждане в пленарната зала, патриотите искат увеличение на минималната пенсия до 300 лева, а от ГЕРБ - разглеждането на варианта за мажоритарно гласуване в два тура.

Вижте коментара на Петър Москов относно разговорите за съставяне на кабинет и позицията на РБ във видеото:

 

fallback
Още от България
fallback