Борисов категоричен: Няма да прави кабинет с мандат на РБ

"Считам, че не е редно", заяви премиерът в оставка пред журналисти

17.12.2016 | 16:13 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

"Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост". Това категорично заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в "Годината" по Дарик.

"Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет. Ако се направи правителство сега, ние сме длъжни да им отговорим с това, което сме подписали в споразумението. Премиерът и министрите трябва да са техни", заяви Борисов.

На въпрос дали ще приеме да бъде служебен премиер, Борисов отговори: "Не ми е интересно да си го мисля. Ако имаше политическа класа, всички щяха да кажат това правителство да остане, както го направиха ДПС. Но ние всеки ден слушаме, че искаме да седим заради пари, няма политическа класа срещу нас".

Борисов не отчете като грешка смяната на Ирина Бокова като българския кандидат за генерален секретар на ООН. По думите му така е станало, че България е имала две силни кандидатури.

"Ще си поръчам една "Лада Нива" отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем", подчерта Борисов.

За Бойко Борисов думата на 2017 година е мир. Моля се единствено и само за мир, каза премиерът в оставка.