fallback

Премахнаха общо четири цистерни от Хитрино, остават още осем

Достъпът ще бъде улеснен и по-динамичен, посочи транспортният министър Ивайло Московски

16.12.2016 | 18:30 Автор: Тодор Петров

За днес работата по преместването на цистерните в Хитрино приключи. Екипите работят само в светлата част на деня. Равносметката до този момент е две нови цистерни, които са преместени от жп трасето и общо четири преместени от линиите. 

Остават още 8 цистерни, които трябва да бъдат премахнати от населеното място. Ако следваме логиката, че екипите преместват по две цистерни на ден, това означава поне още няколко дни пълна евакуация и блокада на Хитрино, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Достъпът ще бъде улеснен и по-динамичен, но за да могат хората да се върнат и нормално да си заживеят в къщите, трябва да бъде възстановено на 100% електричеството и канализацията. Това няма да стане преди да бъде изведена и последната цистерна", коментира министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски.

Той добави, че за утре е планирано преместването на поне още три цистерни. Стана ясно още, че течът на газ е минимален, но все още има риск. Непрекъснато се извършват замервания на въздуха. Последните резултатите показват, че няма замърсяване на въздуха в селото.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 BIC: UNCRBGSF Банка: УниКредит Булбанк

fallback
Още от България
fallback