Бензиностанция предлага безплатни топли напитки на всички в Хитрино

Ще продължим с акцията колкото е необходимо, споделят служители пред Bulgaria ON AIR

15.12.2016 | 08:28 Редактор: Луиза Божинова
Бензиностанция предлага безплатни топли напитки на всички в Хитрино

След трагедията в шуменското село Хитрино, собствениците на бензиностанция, намираща се на няколко стотин метра от населеното място, предлагат безплатни топли напитки на всички - полиция, пожарна, жители.

"Тук се сформира един своеобразен щаб още в първия ден след влаковия инцидент и собственикът реши да осигури най-малкото по една топла напитка", разказва Илиян пред Bulgaria ON AIR. По думите му хората са изключително благодарни и трогнати от жеста.

Илиян, който работи в бензиностанцията, споделя, че техни търговски партньори - две от най-големите фирми в Шумен за производство на кафе - са се включили в инициативата, като им осигурили кафе, чай и дори кафемашина.

Персоналът на фирмата е от местни хора, претърпели лични загуби, но са загърбили своята драма и помагат на съгражданите си.

Илиян увери, че ще продължат с акцията колкото е необходимо. Той съобщи, че с тях се е свързала собственичка на магазин в Шумен, която ще предостави и дрехи за Хитрино.

 

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк