Няма опасност за живота на настанените в болница пострадали от Хитрино

МОН изпрати психолози в селото, ще възстановява детската градина и училището

11.12.2016 | 10:39 Редактор: Тодор Петров
Няма опасност за живота на настанените в болница пострадали от Хитрино

Няма опасност за живота на пострадалите хора при трагедията в Хитрино, които са настанени в болници в Шумен и Варна. Това стана ясно от думите на д-р Недко Тодоров от лечебното заведение в Шумен.

"Вчера постъпиха 30 души в Спешното отделение, 8 останаха, от които трима са по-тежко пострадали. Всички са в стабилно състояние и нощта премина сравнително спокойно. Най-тежките случаи с четирима тежко обгорени са транспортирани във ВМА Варна. При нас останаха трима души в реанимация", обясни за Bulgaria ON AIR д-р Тодоров. 

Един от хората е с множество наранявания по тялото и вероятно ще остане по-дълго време в болницата. От думите на медика стана ясно, че има достатъчно кръв в кръвния център. Около 50 души са минали през кръвния център вчера, като очаква се и днес да дойдат хора, които да дарят кръв.

Междувременно Министерството на образованието и науката е изпратило психолози, които да помогнат на децата от Хитрино от детската градина и училището. До сряда учебните занятия са отменени. Възможно е периодът да бъде удължен. 

Стана ясно още, че МОН ще покрие всичи разходи по възстановяването на щетите в детската градина и училището в Хитрино. Припомняме, че на засегнатите в района се изплащат по 325 лева.