Борисов: Ще управляваме само ако спечелим изборите

ГЕРБ има с какво да се гордее и ще продължи да го показва, обърна се премиерът в оставка към симпатизантите на партията

03.12.2016 | 15:42 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Ще управляваме само ако спечелим изборите

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ може да поеме управлението на страната след предсрочните избори, само ако избирателите я поставят на първо място. В противен случай той ще заеме мястото си на опозиция.

Тази позиция Борисов отправи в послание към членовете и симпатизантите на партията си по случай 10-ата годишнина от учредяването на ГЕРБ. В обръщението си премиерът в оставка обявява нов курс и дава заявка за ново управление след предсрочните избори.

"ГЕРБ има с какво да се гордее и ще продължи да го показва като поеме по нов курс с още по-силни и позитивни политики в следващото десетилетие", пише той.

Борисов заявява, че ГЕРБ ще положим всички усилия и ще работят, за да спечелят отново подкрепата на българите за нов управленски мандат.

"Категорични сме, че ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите, единствено ако народът ни нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание. Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи", пише още лидерът на ГЕРБ.

Така той изключва участието на партията си в следизборни коалиция след предсрочните парламентарни избори. В посланието си Борисов призовава симпатизантите си да запазят спокойствие.

"Истината е на наша страна и винаги излиза наяве. Всички ние трябва да продължим да се трудим за България", допълва лидерът на ГЕРБ. Той призовава съмишлениците си към това всички заедно да наградят направеното от тях самите.

"Вярваме, че българският народ е мъдър, макар и да е емоционален, и ще направи най-добрия избор за бъдещето на страната ни. Ние ще останем верни на каузата, идеалите и принципите си, за да не допуснем популизма и хулиганството в политиката да завладеят страната ни и да застрашат стабилността, която постигнахме с толкова много усилия", пише още министър-председателят в оставка.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)