Бавим се с издигането на кандидатура за еврокомисар, предупреди Ивайло Калфин

Всеки ден забавяне намалява шансовете на България да получи влиятелен пост, подчерта той

01.12.2016 | 22:57 Редактор: Мария Аладжова
Бавим се с издигането на кандидатура за еврокомисар, предупреди Ивайло Калфин

Ако продължаваме да се бавим и да не излъчваме български кандидат за еврокомисар, ще бъдат разпределени всички постове, а ние изпуснахме поста „бюджет”, който e много важен и влиятелен.

Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин, предаде „Фокус”. На въпрос дали трябва да се направят консултации между политическите сили за постигане на консенсус, Калфин отговори: "Еврокомисарят не трябва да е политическо лице задължително. Това трябва да е човек, който е приемлив. Вие си представяте, че в средата на мандата на Европейския парламент и еврокомисарите, голяма част от законодателството вече е подготвено. Този, който влезе там, трябва да продължи вече започната работа и той трябва да познава това”.

„Тук не става въпрос дали правителството си отива в последния или предпоследния момент. Ще е по-зле ако правителството си пропусне шансовете България да има добър ресор”, заяви още Калфин. По думите му всеки ден забавяне намалява шансовете на България да получи влиятелен пост.