Снегът спира тази нощ

Максималните температури в сряда ще са 2° и 3° под нулата

29.11.2016 | 23:00 Редактор: Мария Аладжова
Снегът спира тази нощ

През нощта валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва, на места в западните райони ще намалее до незначителна. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с повече облаци в крайните югоизточни райони. По-късно след обяд от северозапад облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще е предимно умерен, в западната половина от страната - от северозапад, а в източната - от север, но по-късно през деня ще отслабва.

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 2° и 3°, съобщиха за "Фокус" от НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Значителна облачност ще има по Южното Черноморие, но по-късно след обяд и там облачността ще се разкъса. Ще духа умерен северен вятър, който до края на деня ще отслабва и ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха 0°-2°. Температурата на морската вода е около 11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа силен, предимно северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 6°, на 2000 метра – около минус 10°.

В четвъртък и петък облачността ще бъде променлива, през първия ден по-често значителна. На отделни места, главно в планините, а през втория ден и в североизточните райони ще превали сняг. Вятърът ще е от запад-северозапад, в четвъртък умерен, в петък ще се усили. Дневните температури ще се повишат, по-съществено в петък, когато ще има по-значителни разкъсвания на облачността.

Сутрин ще е доста студено, в повечето райони температурите ще са отрицателни. В събота ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличи. С умерен вятър от север-северозапад ще започне да нахлува студен въздух и привечер и през нощта срещу неделя на места в страната ще превали сняг.