Видинско село пропищя от ежедневни бежански набези

Мигрантите обират магазини и влизат в домовете на хората в Киреево

28.11.2016 | 21:30 Редактор: Тодор Петров
Видинско село пропищя от ежедневни бежански набези

Група мигранти са обрали магазин за хранителни стоки във Видинското село Киреево. Жителите искат помощ и защита от държавата от зачестилите набези.

В търсене на храна, гладни и изнемощели, мигрантите в село Киреево всеки ден влизат в домовете на хората. В събота вечерта група от 50 души нахлува в местния магазин. 

Жителите на селото не смеят да се защитят и звънят на Гранична полиция. От месеци хората не оставят вратите си отключени, но това не спира мигрантите да ги посещават ежедневно.

"Чух, че се чука на вратата и се показах на терасата. Беше пълно в градината и на улицата, 40 човека бяха. Искат да ядат, гладни са. Какво да дам на 40 човека?", сподели и кметицата на Киреево.

Жителите разказват, че лъскави джипове оставят мигрантите в началото на селото и изчезват. Предположенията им са, че каналджиите докарват икономически мигранти в тяхното село. Хората искат държавата да обърне внимание на проблема. С идването на зимата се увеличават и техните страхове. Хората се надяват, че ще се намери решение и за двете страни.