Приключиха консултациите при президента Росен Плевнелиев

Би било дълбока грешка, ако това НС започне да се занимава с приемането на нова изборна уредба, смята Румен Петков

24.11.2016 | 13:26 Редактор: Ирина Георгиева
Приключиха консултациите при президента Росен Плевнелиев

Последен ден на консултации при президента Росен Плевнелиев. Днес на "Дондуков" 2 отидоха АБВ и "Атака". И днес държавният глава настоя да не се допуска отиването на избори. Във вторник пък ще бъде свикан КСНС.

АБВ беше първата политическа сила, която отиде в 10 часа в Президентството, за да се срещне с държавния глава Росен Плевнелиев. Категоричната позиция на АБВ е, че това Народно събрание вече няма никакво доверие в хората и трябва да се свикат предсрочни избори, а държавният глава да насрочи служебен кабинет.

"Много ясно заявихме, че би било дълбока грешка, ако това НС започне да се занимава с нова изборна уредба. То показа, че е в състояние да обърка готови избори. Ние нямаме никаква мисия да се ангажираме с каквато и да е форма с работата на служебното правителство, което предстои да бъде назначено", заяви Румен Петков.

След АБВ от "Атака" също отидоха в Президентството. Те изразиха коренно различна позиция. Според тях 43-тото НС може да функционира, а зад амбицията на "Обединените патриоти" може да има по-широка подкрепа от партиите в НС, включително и от ГЕРБ.

Волен Сидеров призова за разум и ГЕРБ да помислят дали могат да подкрепят Патриотите за съставяне на ново правителство. 

Така завърши последният кръг консултации при държавния глава.