Община Видин дарява 204 хил. лв за наем на девет мултифункционални принтера

Устройствата ще осигурят принтирането и сканирането за 4 години

23.11.2016 | 14:20 Редактор: Луиза Божинова
Община Видин дарява 204 хил. лв за наем на девет мултифункционални принтера

204 хиляди лева. Толкова е готова да заплати през следващите 4 години най-бедната община в Европа - Видин, за да сканира и отпечата 600 хиляди черно-бели и 90 хиляди цветни документа. 

"Направили сме съответните анализ и считаме, че за община Видин действително е по-удачно и по-изгодно те да бъдат наемани", заяви кметът на Видин Огнян Ценков.

Дали срещу тези над 200 хиляди лева жителите на Видин ще получават по-качествена услуга, включително по електронен път, със сканирани документи, засега остава неясно. Сигурно е обаче, че обществената поръчка изисква 8-те черно-бели и 1 цветен мултифункционален принтер да са последна дума на техниката - с дословно упоменати характеристики на устройствата.

"В тази обществена поръчка се включва не само самите машини, а и цялостното им обслужване и зареждане с консумативи за срок от 4 години", допълни Ценков.

"Поредната глупост на общината, вместо да направят нещо за града", казва Мариян, жител на Видин.  

Срещу "Златните" принтери скочиха и общински съветници.

"По добре вместо да наемаш нещо, да си го купиш", твърди Димитър Велков.

Справка в Интернет показва, че най-скъпите свръхмодерни копиращи и сканиращи устройства от най-известните марки не надвишават 10 хиляди лева броя. Кметът обаче е категоричен, че да се наеме техниката ще е по изгодно. 

"Обясних ви, ние имаме голямо натоварване. Трябва в непрекъснат режим на работа да могат да работят тези многофункционални машини", посочи още кметът на Видин.

От публикуваната документация не стават ясни ценовите оферти на петимата кандидати, макар в условията да е опоменато, че фирмата изпълнител трябва да е с най-изгодна ценова оферта. 

Кметът успокои, че фирма още не е избрана и че ще разгледа отново обществената поръчка, а ако има нещо нередно ще я прекрати. 

Днес в сайта на общината поръчката е със статус "Отворена", но протокол от отварянето й липсва.

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
alpiniz@mail.bg
преди 7 години
Нема такваз държава ,по куромпирана и продажна????? Сигнализирай за неуместен коментар