Ще остане ли в историята пръстовият идентификатор?

Лечението продължава по нормалния ред - няма хаос и напрежение, увери пиарът на болница "Св. Анна" пред Bulgaria ON AIR

23.11.2016 | 08:28 Редактор: Тодор Петров
Ще остане ли в историята пръстовият идентификатор?

Пръстовият идентификатор може да остане в историята след решение на ВАС. Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с пиара на УМБАЛ "Св. Анна" в София Антон Луков, който увери, че лечението на хората продължава по нормалния ред и няма хаос и напрежение. 

"Проблемът е, че сме длъжни да се съобразяваме с решението на съда и договора с НЗОК. Решението на съда ще бъде обжалвано, но не сме получили никакви инструкции. В крайна сметка правим и двете - приемаме с лична карта и пръстов идентификатор", обясни той.

Антон Луков добави, че болницата разполага с около 10 пръстови идентификатора, които са за удобство на пациентите. По думите му сумата, която е платена за тях не е впечатлаваща - между 200-300 лева за едно устройство. 

Пиарът на "Св. Анна" увери, че никой в болницата не се притеснява от въвеждането на пръстовите идентификатори и добави, че болницата има достатъчно пациенти, като начинът за тяхната идентификация е просто подробност.

"Това беше направено, за да бъдат контролирани парите на данъкоплатците. Ние сме длъжни да има отчет. Въображението на хората е безкрайно и те са в състояние да измислят невероятни начини за заобикаляне на правилата", каза още Антон Луков.

Вижте повече във видеото: