"Образование и бизнес - устойчиви общности" премина под засилен интерес

Как културата ни свързва с миналото, настоящето и с бъдещето?

21.11.2016 | 18:54 Редактор: Ирина Георгиева

Как културата ни свързва с миналото, настоящето и с бъдещето? Това е един от въпросите, които дискутираха участниците в петото издание на конференцията "Образование и бизнес - устойчиви общности". Организаторите от медийна група Investor BG бяха подготвили за всекиго по нещо.

Тази година един от акцентите в изданието беше посветен на градските хора.

Сред атракциите на петото издание на конференцията "Образование и бизнес - устойчиви общности" на 21 ноември 2016 в София бяха медалистите от Олимпиадата на мегаполисите, които показаха интересни експерименти и представиха своята визия за устойчиво образование.

"За учениците е важно да учат това, от което се интересуват и да имат някакъв по-добър стимул, отколкото оценки", коментира Виктор, ученик от СМГ.

"Според мен образованието трябва да бъде разделено на профили и да може всеки да се занимава с това, което ще работи и да бъде подготвен още от училище за работата си, за да има качествено развитие", добави Георги от СМГ.

Гостите на конференцията имаха уникалната възможност да чуят от известни лектори потенциални решения на глобалните проблеми за човечеството. Сред темите бяха спорт, екология, градско развитие, но и теми, свързани с култура и образование.

"Културата ни свързва с настоящето, миналото и въображаемото бъдеще. Именно чрез култура правим връзките между стойностните неща. Чрез нея се сплотяват приятелствата. Културата описва начина, по който се обучаваме един друг", заяви Н.Пр. Ванеса Калвърт, посланик на Република Южна Африка.

"Един от основните инструменти днес е образователната система. Тя дори служи и за сплотяване на една нация", допълни Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел.

Сред гостите на изданието бяха известни лица от дипломатическия, научния и светския живот. Чрез своята арт инсталация две млади дизайнерки - Боряна Вътова и Татяна Арнаут представиха своята визия за устойчивите тенденции в света на модата. 

"Винаги модата се върти и старото се подвежда под нещо ново. Изкуство е емоция, изкуство е сила, изкуство е пулс, изкуство е всичко, което ни заобикаля. Той е отражение на целия свят, който ни заобикаля и на вътрешния ни свят", коментираха те.

Медийна група Investor ще продължи да поднася изненади на своята аудитория и през май, когато ще се проведе следващото издание на конференцията "Образование и бизнес". 

Тук ще намерите видеозаписите на всички участници в конференцията.