ДБГ няма да участва в ново правителство

Меглена Кунева иска единство за Реформаторите

20.11.2016 | 13:37 Редактор: Ирина Георгиева
ДБГ няма да участва в ново правителство

Движение България на гражданите няма да участва при сформирането на ново правителство било то служебно или експертно. Това заяви председателят на партията и министър в оставка Меглена Кунева. Според нея приоритетите за десницата са разширяването и единството на Реформаторския блок. Днес се провежда и Национален съвет на Движението.

Ще бъде даден мандат на ръководството на партията при обсъждането при държавния глава, когато се очаква той да връчи мандат на партията на Меглена Кунева за сформиране на ново правителство, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.

Кунева не възнамерява да приеме такъв мандат и ще го върне. Според нея Реформаторският блок няма никакво намерение да участва в каквото и да е правителство оттук нататък.

На форума ще бъде направен и анализ на президентските избори. Според Меглена Кунева резултатът на Реформаторския блок е добър и това е вотът на доверие към партията й. Припомняме, че оттам бяха заявили, че при по-малко от 200 хил. гласа, те ще излязат от управлението. Гласовете са повече от 200 хил. и Кунева приема този резултат като позитивен.

"Не можем да си кажем тук, кое за нас е първо. Винаги пред една партия има избор - дали да постави на първо място страната или да постави на първо място държавата, или да изчисли нещата през това как през интереса на партията може да постигне цели, които надявам се накрая, биха могли да допринесат за нещо добро за страната, но е много важно кое е първо и кое второ в нашето мислене. Много е важно да останем себе си. Много е важно да държим на думата си и аз смятам, че Движение България на гражданите няма по никакъв повод и по никакъв начин да се плъзне към популизма. Това е големият въпрос днес", смята Кунева.

Освен да не се плъзга към популизма, Меглена Кунева каза на делегатите, че е необходима радикална нормалност в държавата. Прави впечатление обаче, че нито един представител на друга политическа сила не присъства на форума на Движение България на гражданите, нито един и от съпредседателите на Реформаторския блок.

Очаквайте подробности в останалите емисии на Новините ON AIR.