За по-голяма сигурност: Зимни гуми и за велосипедите

Група колоездачи организира състезание в София, където беше извършен и технически преглед на велосипедите

19.11.2016 | 16:18 Редактор: Ирина Георгиева
За по-голяма сигурност: Зимни гуми и за велосипедите

У нас с приближаването на зимата, карането на велосипед в града изисква повече внимание и по-добра екипировка. Освен задължителната каска и топлите ръкавици, поставянето на зимни гуми също е условие за безопасно придвижване с колело в града. 

Група колоездачи организира състезание в София, където беше извършен и технически преглед на велосипедите.

"Другото, което е важно сега през зимата, е на велосипедистите да бъдат много видими, защото всичко става сиво, съмва се по-рано. Със сигурност носенето на ярки дрехи е много важно, за да могат да бъдат видени от шофьорите на моторни превозни средства", смята велосипедистът Владимир.

"Карам си на шосето и спазвам Закона за движение по пътищата. Имам светлоотразител отпред и отзад, звънец, никога не карам по тротоар. Дразня се на колоездачи, които го правят или пък минават на пешеходна пътека без да слязат от колелото. Винаги слизам", заяви велосипедистът Еленко.

"Средата не е устроена за начин, по който да караш безопасно и шофьорите в града не са особено толерантни. Досега съм имала два инцидента в града, които завършиха с изпочупване на колелото и щети по мен. Така че предпочитам и смятам, че е много по-безопасно да караш извън града, за съжаление", оплака се и велосипедистката Гергана.

1
0 rate up comment rate down comment 0
alpiniz@mail.bg
преди 3 години
Направете ги задължителни ,нали трябва да пълните хазната Сигнализирай за неуместен коментар