Делян Добрев: Само ГЕРБ мисли за стабилността, останалите се разбягаха

Нищо от Бюджет 2017 няма да се случи, ако всички се държат безотговорно, предупреди депутатът от ГЕРБ

16.11.2016 | 13:54 Редактор: Тодор Петров
Делян Добрев: Само ГЕРБ мисли за стабилността, останалите се разбягаха

"Не мисля, че беше грешка подаването на оставка. Това бе заявено от премиера преди първия тур на изборите. ГЕРБ управлява когато има подкрепата на хората. Ние имаме достойнството да подадем оставка и да отстъпим друг да управлява държавата. Останалите партии се държат абсолютно безотговорно. Вчера и днес в комисиите се гласува бюджетът. Най-малкото, което може да направи това Народно събрание, е да подкрепи бюджета, за да има стабилност. Само ГЕРБ подкрепи бюджета, другите гласуват "въздържал се" или "против", включително и колегите от Реформаторския блок", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Според него няма никакъв хаос в управлението, но има преследване на собствени политически амбиции. Добрев е категоричен, че само ГЕРБ се държи отговорно. 

"Приемането на бюджета е най-важният акт. В момента всички са се разбягали и не правят минимални усилия за стабилността в държавата. Ако не се приеме бюджетът има хипотеза държавата да работи по приетия бюджет за 2016 година. Ситуацията се променя, има възможност за дофинансиране на някои сектори, но нищо от това няма да се случи", предупреди той.

Добрев заяви още, че не разбира позицията на реформаторите, които според него се борят за по-малък дефицит, а от друга страна гласуват "против" и се изпълнява бюджетът от 2016 с по-голям дефицит. 

"Патриотите си имат тяхна политика, която е чисто предизборна. Тяхното искане за увеличаване на пенсиите ще доведе до дефицит от 1,5 млрд. лева, а дефицитът в НОИ ще стане 6 млрд. лева, които трябва да се извадят от данъците. Надявам се колегите да са вразумят", каза още Делян Добрев.