Александър Симов: Борисов е генератор на политическа криза

ГЕРБ превърнаха в трагедия собственото си падане от власт

13.11.2016 | 23:08 Редактор: Тодор Петров
Александър Симов: Борисов е генератор на политическа криза

ГЕРБ превърнаха в трагедия собственото си падане от власт. В крайна сметка тази грешка е лична, персонална на Борисов и той не може да се сърди на никого. Ако има генератор на политическа криза в България, това е Бойко Борисов, защото именно той се опитва да предизвика тази политическа нестабилност. 

Така Александър Симов от БСП коментира резултатите от изборите в ефира на Bulgaria ON AIR, допълвайки, че настоящият парламент е вече в историята. 

По думите му твърдението на Борисов, че победата на ген. Радев се дължи основно на гласовете от ДПС не е вярна и тя е дошла от много различни сегменти. 

"Сегашният Борисов много ми напомня на късния Костов, който има изражение на неясна обида. На това, че гражданите не са оценили неговите усилия. Това е много ясен знак, че управлението на Реформаторския блок, ГЕРБ, патриотите и АБВ се провали във всичките си сфери", допълни той. 

"Видях продължение на поведението на Борисов от цялата кампания. Той и преди нея, и по време на нея се държеше по същия начин. Той каза на хората или ще изберете кандидата, който аз предложа, или ще си подам оставка. На хората им писна да излиза и да ги плаши с хаос", коментира на свой ред Стоил Яков от ДСБ.