Започна Световното първенство по самбо

Тази година българското самбо чества своя 60 годишен юбилей

11.11.2016 | 19:17 Редактор: Ирина Георгиева
Започна Световното първенство по самбо

Тази година българското самбо чества своя 60 годишен юбилей. А какъв по-добър начин да бъде отбелязан от домакинство на най-престижната надпревара на планетата?

В 18:00 часа в столичната зала "Арена Армеец" се откри Световното първенство по самбо и бойно самбо за мъже и жени. На откриването присъства кметът на София Йорданка Фандъков, спортният министър Красен Кралев, президентът на Българската федерация по самбо Румен Стоилов и на Международната Василий Шестаков.

Над 85 страни участват в Световното първенство в 27 категории ще бъдат състезанията. По спортно самбо за мъже и жени, както и за бойно самбо, българският състав се представя с 26 състезатели. Единствено нямаме представител в Тежката категория в женското самбо. 

Добрите новини за България иначе дойдоха още от първия ден - Валентин Бенишев достигна до финала в категория до 74 кг, който ще е по-късно днес срещу изключително силния руснак Ислам Мачкаев, който е един от известните ММА бойци.

За съжаление обаче Марко Косев, петкратен световен шампион не можа да стане световен шампион за шести път. Загуби от Велмурад Алкасов. Така успя да спечели бронзов медал. Със същото отличие е и Камен Георгиев, а малко по-късно Мартин Иванов също ще се бори за бронзово отличие.