Клип със спортни възпитателни методи взриви социалните мрежи

Треньорка по гимнастика дърпа за ушите дете от ансамбъла, разтърсва му главата и го обижда

11.11.2016 | 16:04
Клип със спортни възпитателни методи взриви социалните мрежи

Скандален клип с насилие над състезателка по художествена гимнастика взриви социалните мрежи. На видеото се вижда как треньорката на клуб "Олимпия” в Бургас Елена Симеонова дърпа за ушите дете от Ансамбъла, разтърсва му главата и го обижда. За случая вече е сезирана Агенцията за закрила на детето.

Това се случва по време на тренировка за предстоящото държавно първенство по художествена гимнастика за ансамбли, което се открива днес в Бургас. 

"Не са такива методите ми на работа, нищо сериозно не се е случило. Дръпнах детето за ушите, но това е нормално, нормално в процеса на работа, когато децата са превъзбудени и това е единственият начин, който сме намерили да ги озаптим", коментира Симеонова.

Клипът е сниман от спортен репортер на бургаска кабелна телевизия, който е присъствал на тренировката, за да направи репортаж за предстоящото държавно първенство.  

"Тя не само вербално, но и физически упражняваше насилие и тормоз върху децата...Имаше и други хора в залата, в последствие разбрах, че това безпардонно поведение се повтаря и пред родители… Не мога да разбера защо досега няма сигнали, няма жалби", споделя репортерът Петър Михайлов.

От регионалната телевизията вече са сезирали Агенцията за закрила на детето, която е започнала проверка.

Треньорката Елена Симеонова е дала обяснения. 

"Тя обясни, че въпросната състезателка, която е на 11 години от Несебър е хиперактивно дете и за да е върне в реалността я дръпнала за ушите и леко я разтърсила главата - това, което се вижда в клипа. Родителите на детето са присъствали в залата и не са реагирали по никакъв начин", посочват от  Агенция за закрила на детето – Бургас.

Потърсихме за коментар и треньора на Националния ансамбъл за художествена гимнастика Ина Ананиева. 

Когато й пуснахме клипа тя каза, че "явно всеки треньор си има някакъв манталитет и начин на работа, ако това е нейният, това не е моят", каза Ананиева.

Засега няма официално становище от Българската федерация по художествена гимнастика.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
alpiniz@mail.bg
преди 7 години
Това беше задължително на даскалите през комунизма (дебба тяхната ***) а сега кво сте се развика ли ако така направят на моето дете на тая треньорша ще и набия тротилова шапка в *** Сигнализирай за неуместен коментар