Реформаторите и ДСБ официално се разделиха

РБ изчерпа силите си и няма как да спаси Цачева, убеден е Радан Кънев

11.11.2016 | 13:25 Редактор: Тодор Петров
Реформаторите и ДСБ официално се разделиха

Реформаторския блок официално се раздели с ДСБ. Партиите от блока са преподписали споразумението помежду си без ДСБ. Те да готови да се явят заедно на евентуални избори. 

Партиите се опитаха да оставят открехната вратичка, след като заяивха, че споразумението е широко отворено в следващите 3 месеца - както за Радан Кънев, така и за други личности и структури. Днес към РБ се е присъединил Тодор Танев, очаква се същото да направи и здравният министър Петър Москов, който е заявил такова намерение, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Партиите смятат, че в момента не е време за избори. Меглена Кунева е на мнение, че без ДСБ реформаторите могат да реализират най-силния си резултат до момента. 

"Реформаторския блок изчерпа силите си и няма как да спаси Цецка Цачева. Всичко е в ръцете на Боросов", заяви минути по-късно лидерът на ДСБ Радан Кънев след извънредно заседание на Изпълнителния съвет на партията.

На него председателят на ДСБ заяви, че гласоподавателите и друг път е трябвало да избират между червени генерали. По думите му не е ясно кои олигархични кръгове стоят зад Румен Радев. Според Кънев Цецка Цачева е заповядала на рефорематорите гласовете им да отидат за нея. 

Вижте повече във видеото: