Висока избирателна активност и в столичния квартал "Младост"

Автомобил, паркиран пред едно от училищата в района, от ранни зори агитирал за един от кандидат-президентите

06.11.2016 | 16:34 Редактор: Луиза Божинова
Висока избирателна активност и в столичния квартал

Както в цялата страна, така и в район "Младост" избирателната активност е сравнително висока - над 22% към 13:00 часа, което ще рече, че около 20 000 души са упражнили правото си на глас.

Общо в "Младост" право да гласуват имат над 88 000 души. Освен за президент и вицепрезидент, освен за национален референдум, жителите на столичния квартал избират и районен кмет.

Засега изборният ден протича спокойно, без сериозни нарушения и все пак такива не липсваха, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR. Пред едно от училищата в "Младост" беше паркиран автомобил, който от ранни зори агитираше за един от кандидатите за президентския пост. По обяд агитационните материали бяха изтрити, въпреки че колата и до момента е паркирана там.

В някои секции в "Младост" имаше известни затруднения, породени от това, че по своя преценка членовете на комисиите дадоха на едни хора едновременно трите бюлетини, които после пускат в три различни урни. А на други места на гласоподавателите се налагаше три пъти да влизат в самите стаички. 

Повече за неуредиците вижте във видеото: