Максим Бехар: Президентът трябва да има собствено мнение, да бъде много активен!

Пиар експертът коментира какъв трябва да бъде държавният глава пред Bulgaria ON AIR

06.11.2016 | 13:20 Редактор: Луиза Божинова
Максим Бехар: Президентът трябва да има собствено мнение, да бъде много активен!

Президентът е много силна личност в българското общество. Той има един единствен инструментариум, това е харизмата. Президентът трябва наистина да има собствено мнение, да бъде много активен, да се изказва по много въпроси. Бих искал да видя един много активен държавен глава. 

Това коментира Максим Бехар в предаването "ПрезиДЕН 2016". 

"Бих искал да видя в президентското кресло човек от бизнеса, прагматик, който в никакъв случай не бива да се вживява в своята политическа украска. Хората, които управляват България трябва да взимат бързи, точни и адекватни решения", коментира още пиар експертът в студиото на Мартина Ганчева и Владимир Сиркаров.

Бехар сподели, че много му се иска един ден държавите да бъдат управлявани от управителни съвети и вместо президент да има председател на Управителния съвет и тези хора да мислят така, както един добър бизнесмен мисли за своите колеги. 

По думите му хората много по-лесно биха разбрали езика на бизнеса, отколкото езика на политиката.  

На въпрос дали в сегашната кампания има такива кандидат-президенти, които биха му допаднали и имат харизма, Бехар отговори отрицателно.

"В момента имаме нужда не от някой, който да не ходи по утъпкания път, а някой да направи нов път", заключи Максим Бехар пред Bulgaria ON AIR.