Животът и изборите през погледа на Желязната лейди от с. Циклово

Политиците да се грижат за хората, а не само за себе си, съветва леля Горица чрез Bulgaria ON AIR

04.11.2016 | 09:08 Редактор: Тодор Петров
Животът и изборите през погледа на Желязната лейди от с. Циклово

Някога тук е кипял живот, а днес дори спомените за него са напът да изчезнат. Сега тук на власт е разрухата. Циклово е поредното българско село, което е напът да изчезне от картата. 

Запознайте се с леля Горица - единственият жител на село Циклово. Тя е бивша електрошлосерка, а днес - пазителка на Циклово. В селото идва през далечната 1991 г., а от шест години е единственият жител тук.

"Всеки е избрал своя път. Аз съм избрала тук и ми харесва. Комшия нямам от шест години. Идват хора, не скучая. Само може да съм, но самотна никога не съм се чувствала. Вече съм мъж и жена, няма начин. Трудно е сама жена да стои", сподели леля Горица пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Сред местните 75-годишната Горица е известна като Желязната леля. Причината - не се страхува от нищо и често ходи сама в гората, за да отиде на гости на най-близката си приятелка.

Леля Горица признава, че никога не е пропускала избори. Затова и тази година тя ще отиде до урните. Бюлетината ще пусне с желанието политиците да се погрижат и за селата.

"Да се грижат за хората, а не само за себе си и тези около тях. Бих ги посъветвала да взимат правилните решения. Цял живот работя и не знам какво е да имам спестени пари. А деца станаха с милиарди", каза още жената.