Системата за пръстови отпечатъци доведе до хаос в бургаската болница

Изнервени пациенти припадат от дългото чакане, здравното заведение взима мерки

01.11.2016 | 19:04 Редактор: Тодор Петров
Системата за пръстови отпечатъци доведе до хаос в бургаската болница

Хаос и изнервени пациенти на регистратурата в бургаската болница днес. Причината е забавянето при приемането на хората след въвеждането на новата система за регистрация чрез пръстов отпечатък. От здравното заведение не крият, че болни и възрастни хора са припадали от дългото чакане за прием.

"Системата работи много бавно. На някои хора изобщо не можем да вземем отпечатъци и става навалица. Много хора имаше, дори не можех да ги преброя колко са", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR Мария Чантова, която работи на регистратурата.

Проблем е възникнал и защото от днес в болницата въвеждат нова информационна система. От ръководството на лечебното заведение обещаха проблемът да бъде решен. 

"На всички пациенти им казват да дойдат сутринта в 8:00 часа гладни и жадни. От утре сутринта въвеждаме още един пункт за обработка, чакаме електронен подпис", обясни Свелозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

От Здравната каса обясниха, че хората на носилка няма нужда да чакат другите пациенти на опашка пред регистратурата. Оказа се, че част от пациентите, които трябваше да се регистрират днес, не знаеха как да го направят.