18-годишно момче преби лекарка в Пазарджик

Медиците в града излязоха на мирен протест

28.10.2016 | 13:26
18-годишно момче преби лекарка в Пазарджик

Отново насилие над медик. 18-годишно момче преби лекарка от Спешното отделение на болницата в Пазарджик. Около 50 медици от Областната болница излязоха на протест. 

Вчера през деня в болницата пристига група от 6-7 мъже, които водят със себе си пострадал при пътен инцидент. Трима от мъжете придружават пострадалия. Двама от тях, които са баща и син, момчето е на 18 години от с.Момина клисура, а баща му се е представил за пожарникар, вдигат скандал на дежурния лекар д-р Гергана Анчева.

В шоковата зала по-младият я напада с юмруци, а след това нападат и охранителя на Спешния център. Претенциите им били, че не им е оказана спешна помощ и настоявали веднага да се появи хирург.

Заради този поред инцидент с нападение над медицинско лице, лекарите от Спешния център в Пазарджик излязоха на мирен протест.

"Лекуващият лекар, който е дежурен д-р Анчева, са я удари по-сериозно в главата. В момента тя лежи в неврохирургия", споделят медици.

Протестиращите са категорични, че лекарите не са боксови круши, а са тук, за да помагат и спасяват човешки животи.

"Твърде често се случва това. Не е редно. Пусна ни. Не разбираме тази агресия и защо това се случва. Казваме твърдо "не" на агресията. Докато напуснат всички лекари страната ли ще се случва това?", казват протестиращите медици.

Д-р Анчева има наранявания по лицето, но състоянието ѝ е стабилно. В момента е в шок от случилото се, а охранителят е освободен за домашно лечение.

18-годишният младеж, който е нападнал лекарката и охранителя, е задържан.

Очаквайте подробности в следващите емисии новини.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
alpiniz@mail.bg
преди 7 години
никой никога не ми отказвал помощ по света където съм бил но тука те питат имаш ли осигуровка първо и да ли си си платил входна такса и чаак тогава можеш да седнеш и да изчакаш кожодера малко са ги били трябвало е да ги разбият Сигнализирай за неуместен коментар