Кокаин за 4,5 млн. лева скрити в ТИР

Наркотикът беше открит на ГКПП-Калотина

19.10.2016 | 17:54 Редактор: Васил Детелинов
Кокаин за 4,5 млн. лева скрити в ТИР

Кокаин за четири и половина милиона лева откриха митничарите на гранчен пункт Калотина. Наркотичното вещество е било скрито в кабината на турски камион. Пратката е била предназначена за южната ни съседка.

Камионът с турска регистрация е бил натоварен в Германия с части за жп вагони, които е трябвало да стигнат до южната ни съседка. По метода "преценка на риска" митничари на граничния пункт Калотина са направили проверка на тира, след като влиза от Сърбия.

 "При проверката на митническите служители в кабината на камиона откриват 1 пакет в леглото на камиона. След което в кухините на кабината откриват още 20 пакета. Общото количество е 21 пакета"-обясни Розалия Димитрова, директор на Агенция "Митници"

Общото тегло на пакетите с наркотика е близо 24 кг. А стойността му на черния пазар е близо 4,5 млн. лв. За първи път пред камерите беше направен и полеви наркотичен тест за определянето на вида наркотично вещество.

"Кокаинът е високо наркотично вещество с изключителна опасност за здравето действие, но усилията ни дадоха резултат"-каза говорител яна главния прокурор Румяна Арнаудова. 

  37- годишният турски гражданин е задържан за 72 часа. От началото на годината на граничния пунк Калотина са хванати близо 30 кг.  кокаин и близо 316 кг. хероин.

 

Още в репортажа на Васил Детелинов.