Остават броени часове преди мача между ЦСКА и Левски

От СДВР очакват около 20 000 души да присъстват на стадиона

15.10.2016 | 09:35 Редактор: Ирина Георгиева
Остават броени часове преди мача между ЦСКА и Левски

Часове ни делят от подновяването на вечното дерби между ЦСКА и Левски. Червените са домакини на днешния двубой, който ще се играе на националния стадион "Васил Левски".

От СДВР очакват около 20 000 души да присъстват на стадиона. За първи път присъствието на полицаи ще бъде по-малко за сметка на стюардите, отговарящи за секторите. Въпреки това целият полицейски състав ще бъде в готовност да реагира в случай на ексцесии.

Преди да влязат на стадиона всички фенове ще бъдат проверени на две места. Няма да бъдат допускани хора, употребили алкохол, както и такива, носещи пиротехнически изделия, бутилки, чадъри.

Полицаите ще следят, както пред стадиона, така и вътре. Основната част на самия мач ще бъде в ръцете на частна охранителна фирма.

"Безкомпромисно към всеки нарушител на обществения ред. Всички непозволени неща, които не трябва да се пропускат, ще се изземват. Знаете за алкохола, че е забранен. Малолетни лица влизат само с придружител след предварително попълнена декларация", съобщи шефът на СДВР Младен Маринов. 

"Ние предприемаме мерките и ще има полиция на целия стадион, на всеки ход ще се осъществява контрол. От полицията, независимо ще има домакини като в случая отбора домакин допълнително освен полицията са наели и частна охранителна фирма", допълниха от полицията.