Започна "Капана фест" в Пловдив

Музика и театър под тепетата

14.10.2016 | 22:56
Започна

От днес започва едно от най- дългоочакваните събития в Пловдив "Капана фест". Очаква се стотици българи и чужденци да посетят бъдещата  европейска столица на културата заради събитието. То продължава в следващите три дни.

Квартал Капана, който се намира в сърцето на Пловдив, е напълно преобразен с десетки малки работилници. В него са разположени и редица атракции, като стена за катерене и арт пазар.

В рамките на три дни посетителите на "Капана фест" ще се насладят на музикални и театрални изпълнения от три сцени. Специални гости на града под тепетата ще бъдат Нина Николина и Калин Вельов. Американска метъл банда ще бъдат изненадата за посетителите.

"Интересът се показва още в ранните часове. Има много чужди групи. Тече живот и за всеки има по нещо интересно", посочи координаторът Анелия Дракова.

По улиците на Капана може да бъде видяна и демонстрация на японската игра кендама. Няколко пловдивчани показват умения с дървената играчка и пренасят посетителите в страната на изгряващото слънце.

"Това е играчка за баланс, да задържиш топчето. Стараем се да го покажем на повече хора, най-вече на децата, защото те проявяват интерес", споделят момчетата.

Във фестивалната програма са включени и различни спортни мероприятия, под формата на игри с публиката и тренировки.