Столично училище въвежда баджове за достъп

Целта е да се засили сигурността и да не бъдат допускани външни лица в сградата

02.10.2016 | 16:16 Редактор: Луиза Божинова
Столично училище въвежда баджове за достъп

Баджове за достъп за всеки родител на дете от първи до четвърти клас въвеждат в столичното 119-то СУ "Акад. Михаил Арнаудов". Целта е да се засили сигурността в училище и външни лица да нямат достъп до него.

На специалните баджове са вписани класа и трите имена на детето, както и тези на двамата родители или на посочен от тях човек, който може да води или взима детето от училище.

"Оказа се, че при много от родителите сутринта майката довежда детето, а вечерта трябва да го вземе бащата, така че сега се издава и втори пропуск, защото няма как да си ги предават през деня", каза Теодора Иванова, начален учител.

Родителите ще се легитимират с баджовете пред охраната на двата пропускателни пункта на училището.

"Всички останали външни лица се записват в тетрадка и се допускат, разбира се, с уважителна причина, ако са при преподавател има телефони в будката, звъни се от нея, проверява се дали наистина има така среща с преподавател или с мен", заяви директорът на училището Слави Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

"Колко случаи има напоследък на хора, проникващи в района на някои училища, които нямат нищо общо, никакво отношение, просто там си разчистват някакви сметки", обясни Иванова.

Родителите приветстват затегнатия режим и мерките за сигурност, защото казват, че така се чувстват по-спокойни за децата си. Вижте какво казаха те пред камерата на Bulgaria ON AIR: