Мотористи почетоха паметта на загиналите си приятели

Кампанията ще се провежда всяка година, статистиката е стряскаща

18.09.2016 | 16:29 Редактор: Тодор Петров
Мотористи почетоха паметта на загиналите си приятели

Ден в памет на загиналите мотористи. Мотоклубове от цялата страна изразиха подкрепата си към пострадалите мотоциклетисти. Инициативата се провежда под мотото "Ние сме хора, а не донори."

Всеки от мотористите запали по една свещ в памет на загиналите по пътищата на страната през последните години. Самата статистика става все по-стряскаща. Само за първите месеци на годината над 400 са тежките пътнотранспортни произшествия, а загиналите са десетки.

"За жалост всяка година ми омръзна да изпращам приятели. Жалко е. Това, което виждам по пътищата не може да се спре. От всички нас зависи тези инциденти да намалеят. Най-лошото е, че ако не се пазим ние самите, няма кой да ни пази. За голяма част от водачите по пътищата огледалата са просто за интериор на колата. Не пускат предупредителни знаци, което е в голям минус", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR мотористът Нако Радев.

Кампанията ще се провежда цялата година, за да може институциите да затегнат контрола и да не стига повече до такива инциденти на пътя.