Бъчварова: Създават напрежение в "Овча купел" предизборно

Полицейското присъствие в квартала е засилено, предстои протест срещу бежанците

16.09.2016 | 13:20 Редактор: Тодор Петров
Бъчварова: Създават напрежение в

Напрежението в "Овча купел" се създава от групи, които не са жители на квартала и вероятно имат предизборни цели. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова.  

"Надявам се протестът който е израз на някаква позиция, да не прерасне. Моята информация е, че става дума за напрежение не вътре в центъра, а за напрежение, което се създава от групи, които дори не са жители на квартала", каза Бъчварова в кулоарите на парламента.  

Жители на квартала излязоха по улиците преди дни, възмутени от това, че мигранти от бежанския център атакуваха млад мъж и потрошиха лека кола. Вътрешният министър припомни, че има групи, които протестират срещу приемането на бежанците, но страната ни е задължена да осигури и гарантира техните права.  

Бъчварова съобщи, че в "Овча купел" полицейското присъствие е засилено, има и патрули на жандармерията, както и охрана по искане на председателя на Агенцията за бежанците.  

Вътрешният министър добави, че в момента се правят проучвания за нови бежански центрове. "Искаме да направим временни центрове за настаняване, да можем да реагираме според натиска", обясни Бъчварова.