Урок по доброта: Ученици помогнаха на учителка да пребори левкемията

Те събраха 300 хил. лева за лечение в Германия

10.09.2016 | 09:23 Редактор: Ирина Георгиева
Урок по доброта: Ученици помогнаха на учителка да пребори левкемията

С помощта на своите ученици 45-годишната Любомила Ангелова отново ще преподава в училище. Учителката по английски език пребори левкемията след като учениците й събраха нужните средства за лечението.

Първият учебен ден е специален за всеки един учител. За Любомила Ангелова обаче този 15-ти септември се оказва сбъдната мечта. След тежка борба с левкемията, тя отново ще прекрачи прага на своето училище, за да прави това, което обича.

"В момента, в който разбрах, че има шанс да се излекувам и се появи идеята да почна работа. В началото като на шега си говорихме, че на 15 септември ще се видим и то взе, че стана реалност", разказа Любомила.

Това става възможно с помощта на доброто в сърцата на учениците й. След като чуват диагнозата на своя любим учител, те поемат нещата в свои ръце.

"Решихме, че тя трябва да се оправи, тя трябва да се излекува и няма друг изход", коментираха учениците й.

Учениците организират кампания в помощ на своята учителка. За по-малко от година събраните средства са над 300 хил. лева. Те отиват за операция в Германия.

"Не мога да ви изразя с думи как се чувствам след това, което се случи и след този жест, който направиха децата за мен. Това е една приказка", заяви Любомила.

Към каузата за спасяването на Любомила се присъединява целият град.

"Всеки даде от себе си по малко, но ето, че малкото стана много", разказа ученик на Любомила.

От 1 септември Люси отново ходи на работа. Учениците и колегите й я посрещат топло в класната стая и с трепет очакват новата учебна година.

"Този момент го чакам от година и половина вече, защото това ми е един от любимите учители и си я обичам", добави ученик на учителката по английски език.

"Младото поколение, на което все намираме кусури, се оказва, че е едно страхотно поколение и най-вече - те са хора", отбеляза Любомила.

"Тази история ни научи може би да бъдем по-добри и да бъдем хора", подчерта ученичка на Любомила.

Така завършва тази история - с урок по доброта, дарявайки на един учител нов живот и още много първи учебни дни.

Репортаж на Милена Енчева: