Голямото завръщане: 500 000 българи се прибират в страната

Обстановката на "Кулата" е спокойна

06.09.2016 | 13:19 Редактор: Ирина Георгиева
Голямото завръщане: 500 000 българи се прибират в страната

Огромни задръствания и тежък очакван трафик в последния от серията последни дни.

500 000 българи се очаква да се върнат от почивката си извън страната. Най-натоварено е по магистралите и на границата с Гърция.

На граничния пункт "Кулата" колоната от автомобили периодично се превръща в километри. 

Интензивна е колоната от коли, която пристига в страната. Навлизане сега е доста по-спокойно. Властите очакват в ранния следобед опашката от колони от пристигащите коли да бъде още по-дълга, тъй като голяма част от резервациите в Гърция са до 12 часа, а след което хората ще поемат към България.

Очаква се около 100 000 души да преминат границата при "Кулата".

Движението в Кресненското дефиле също е интензивно. Там има екипи на КАТ и АПИ, които следят за нарушения при движението.

Настилката по главен път Е-79 и АМ "Струма" е мокра, така че шофьорите да карат внимателно.

В 14:00 часа ще бъде спряно движението на камиони над 12 тона. Забраната е в сила до 20 часа като е възможно на места да бъде удължена.

От "Гранична полиция" уверяват, че работят на пълен капацитет като на "Кулата" са отворени всички 8 пункта. 4 за влизане и 4 за излизане от страната.

Заради 200 хил. автомобила, които се очаква да влязат днес в София, на входните артерии на града има полицейски екипи.

През Владая за стария път към Перник движението е двупосочно в посока София, а на Ботевградско шосе и Цариградско шосе, където се извършват ремонтни дейности има допълнителни полицейски екипи, които помагат при влизането на автомобилите в столицата.