Колоните от коли към Гърция започнаха да намаляват

От МВР предупреждават за натоварен трафик по главните пътища на страната

03.09.2016 | 16:02 Редактор: Мария Аладжова
Колоните от коли към Гърция започнаха да намаляват

Трафикът по главните пътища в страната остава интензивен, предупредиха от МВР. Опашките от автомобили на граничните пунктове към Гърция вече намаляват. Тази сутрин образувалата се колона на ГКПП „Кулата“ беше достигнала над 10 км.

В района на тунел "Витиня" на АМ "Хемус" се е образувало задръстване около два километра, заради извършващите се там ремонти и пренасочването на двупосочното движение в едната от тръбите на тунела.

Натоварено е и движението към Бургас, където са били изпратени допълнителни екипи на "Пътна полиция".

В София движението започва да се нормализира, тъй като повечето леки автомобили са напуснали града, предава БНР.

Главна дирекция "Национална полиция" призовава водачите да подават сигнали в полицията или на телефон 112 при затруднения на движението по пътищата. Тази информация ще е полезна за по-бърза реакция от страна на "Пътната полиция" и вземане на допълнителни мерки за предотвратяването на нежелани колони от изчакващи автомобили. 

След успокояване на трафика от полицията ще засилят проверките за скорост, а от 22.00 часа днес до 22.00 часа на 6 септември е планирана поредната превантивна акция, в която пътните полицаи ще следят и ще проверяват водачите за шофиране след употреба на алкохол или без да притежават свидетелство за правоуправление.

Вижте още по темата във видеото: