ГЕРБ и РБ - заедно във властта и след президентския вот

След това реформаторите се събраха в сградата на БЗНС

01.09.2016 | 13:22 Редактор: Ирина Георгиева
ГЕРБ и РБ - заедно във властта и след президентския вот

Представители на "Реформаторския блок" (РБ) се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. След това реформаторите се събраха в сградата на БЗНС.

Повече от три часа премиерът Бойко Борисов и лидерите на формациите, които подкрепят правителството бяха на среща в Министерски съвет. На нея стана ясно, че лидерите в управлението и в мнозинството са заявили готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълния 4-годишен мандат, от който остават 2 години, предаде репортерът Гергана Венкова.

На срещата са присъствали премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова, както и всички лидери от РБ, без Радан Кънев, който се обявява за опозиция на правителството.

По време на срещата е била загатната и темата за предстоящите президентски избори. Това разкри председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обаче каза, че лидерите в мнозинството са изразили увереност, че резултатите и предстоящите президентски избори няма да навредят на коалицията и тя ще остане стабилна и след това.

"Причината за срещата? Обсъждахме приоритетите за новия сезон. Обсъждахме въпроси, свързани със сигурността, с икономиката. Всичко е наред", коментира Николай Ненчев.

"Ние сме опозиционна формация и не участваме в срещата на мнозинството", изтъкна Кънев.

Срещата на РБ се провежда в сградата на БЗНС, а не на "Раковска" 134, където е централата на СДС. Тук се очаква те да излязат с имената на кандидат-президентската двойка.

"Има позиции за и против. Няма пълна консолидация зад един кандидат, но съм оптимистично настроен, защото с всяка среща напредваме и скоро се надявам да има бял пушек", коментира и Корман Исмаилов.

Темата e в развитие - следете следващите емисии на Новините ON AIR.