Цвети не е видяла радостта от бронза в Рио - пазят я от нов шок

За нея са препоръчителни само разговори с най-близките й, а всякакви излишни емоции могат да й навредят

23.08.2016 | 12:38 Редактор: Ирина Георгиева
Цвети не е видяла радостта от бронза в Рио - пазят я от нов шок

Радостта от бронзовия медал ансамбъла ни по художествена гимнастика в Рио, остана скрита от гимнастичката Цвети Стоянова. 

Лекарите строго пазят момичето заради опасността от нов психически шок. 

Припомняме, че вече два месеца, златното ни момиче се възстановява в "Пирогов" след полет от шестия етаж в столичния квартал "Надежда". Всяко едно вълнение може да бъде пагубно за състоянието на момичето, което бавно, но сигурно възвръща силите си.

По думите на бащата на Цвети, дългогодишният треньор по бокс Йордан Стоянов, тя със сигурност не е гледала състезанието, но безспорно ще е щастлива за успеха на съотборничките си.

Ще разбере, когато му дойде времето, допълва Стоянов.

Гимнастичките ни не забравиха съотборничката си: "Ние успяхме! Цвети, ти беше с нас през цялото време!", написа във Facebook Християна Тодорова.

Тодорова е едно четирите момичета, които заявиха, че прекратяват гимнастическата си кариера. Единствено резервата Любомира Казанова, която замести Цвети Стоянова, е първата сигурна грация за новия национален ансамбъл на България след оттеглянето на сегашните титулярки 

След повече от месец, прекаран в централната реанимация на болницата, състоянието на Цвети е стабилизирано. Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив.

От началото на месеца 21-годишната девойка е настанена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и лекарите са започнали да я раздвижват. Престоят на Стоянова се удължи за неуточнен период от време, след като надеждите да бъде изписана в средата на август не се изпълниха. 

Семейството на Цвети не се отдели и за миг от спортистката. Бабата, бащата и братът на момичето са неотлъчно до нея, а приятелят й - футболистът Александър Любенов, пътува до София при всеки удобен случай.

Лекарите са оптимисти, че възстановяването й върви по възможно най-добрия начин. За Стоянова са препоръчителни само разговори с най-близките й хора и всякакви излишни емоции могат да й навредят.