Добри новини: Цвети Стоянова стъпва и говори

Има значително подобрение в състоянието на 21-годишната гимнастичка

15.08.2016 | 15:36 Редактор: Тодор Петров
Добри новини: Цвети Стоянова стъпва и говори

Значително подобрено е състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова, за която се грижат в Неврохирургията на спешната университетска болница "Пирогов". Макар и с усилия тя се изправя, опитва се да стъпва, говори, радват се близките й и лекуващият я екип.

21-годишното момиче прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, след като полетя от шестия етаж на блока си в столичния квартал "Надежда" на 14 юни.

В началото състоянието на шампионката беше изключително тежко. Толкова нестабилно, че лекарите не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари - реаниматори, хирурзи, невролоз, национални и републикански консултанти на България.

Имаше опасения, че тежките травми може да доведат до парализи. Наложи се операция на гръбнака. В началото на август Цветелина беше преместена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и рехабилитацията й, пише "24 часа".

Засега състоянието й е значително подобрено, но терапията ще продължи още дълго, тъй като възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време.