Колко струва сянката на плажа?

Туристите масово не знаят къде да проверят цените

16.08.2016 | 13:45 Редактор: Ирина Георгиева
Колко струва сянката на плажа?

Колко ще ни струва сянката на плажа и шезлонга можем да проверим и онлайн  - само с едно кликване. Специален банер на сайта на  Министерството на туризма препраща към карта с плажовете по родното Черноморие и с посочени цени - на чадър и шезлонг. Оказва се обаче, че плажуващите масово не знаят за тази възможност. Но смятат, че ще е полезна: 

"Не, не знам за това приложение. Не съм чувал за него", коментира запитан.

"Смятам, че една такава опция ще ми бъде полезна, защото ще съм подготвен предварително", добави Вальо от Казанлък.

"Вече ще знам и ще проверявам", обещава друг.

Цените на картата са установени от експертите на Министерството още в началото на сезона. Репортерът на Bulgaria ON AIR Вяра Станева изпробва онлайн картата - според нея на Варненският плаж "Буните" чадър и шезлонг ще струват по 5 лева.Това показва и проверката на място. 

В един от най-посещаваните курорти у нас - Златни пясъци, чадър и шезлонг ни струват по 10 лева.

А какви са цените на чадъра и шезлонга по морето е от ключово значение при избора на място за почивка, разказват хората. Защото се отразява на бюджета, които могат да отделят за отдих:

"Естествено, че е водеща цената. Всеки си избира мястото и предварително е опознал цени и т.н и си преценява къде да отиде", коментира плажуващ.

Освен цените обаче плажуващите са категорични, че не по-малко важни за избора им на курорт са чистотата на водата и на плажната ивица.

Репортаж от Варна на Вяра Петрова: